Esküvői videó – újragondolva – és még egy kis plusz.

Esküvői Videoklipeket alkotunk. Szívvel, lélekkel, nektek. Esküvőtök minden fontos, apró és emlékezetes pillanatát öntjük mozgóképes formába, ami A Nagy Nap feledhetetlen emléke lesz. A jelen pillanatait őrizhetjük meg így a jövő számára esküvői videó formájában, és ehhez valóban nélkülözhetetlen a tapasztalat, a felkészültség, az „együtt rezgés” képessége és persze a professzionális technika, a csúcskategóriás minőségű képalkotó eszközök és kiegészítők.

Nem is olyan régen egy új filmkészítési technika forradalmasította a videofilm készítés világát és ezzel együtt az Álomklipek készítési módját. Kiváló minőségű, filmes látványvilágú eredményt érhetünk el fényképezőgépekkel és magas minőségű kamerákkal videózásnak hála, ami tulajdonképpen a legjobb eszközökkel és azok cserélhető, nagy fényérzékenységű optikáival történő filmkészítést jelent. Ezzel a technikával részletekben gazdag, fantasztikus színekkel teli képeket lehet életre kelteni,  és minőségi, mondhatni mozivászon-kompatibilis kisfilmeket lehet alkotni. Nagyon fontos a minőségi technikai felszerelés, ez vitathatatlan.

De van, ami talán még fontosabb. A szem. A látásmód. Az ember.

Ez a nap megismételhetetlen, válasszatok olyan filmkészítőt, aki azokat a pillanatokat tartja fontosnak, amiket Ti is, és úgy láttatja őket, ahogy Ti emlékezni szeretnétek rájuk. Fontos, hogy megtaláljuk egymásban a lehetőséget, hogy bizalomra épülő, kreatív és baráti hangulatban telhessen napotok és valóban önfeledten boldog perceket élhessetek meg, míg a kamera kísér titeket. És ha tovább olvasol, még arra is rájöhetsz, hogy valami utánozhatatlan pluszt is nyújthatunk nektek.

De kik is vagyunk – és hogyan segítünk?

 

Márk

Márk, Esküvői film, esküvői video, esküvői cinematográfia, cinematográfus

Az Álomklip esküvői filmes csapat vezetője.

Egészen sokoldalú filmes szakember, aki immár Álomklip csapat-vezetőként is alkot, tehetséggel, stabil kézzel, megbízhatóan, kreatívan – és önállóan is.

Ő az, aki pontosan tudja, hogy a filmnek csak az egyik fele kép, a másik fele hang. Ő felel azért, hogy a szó, a kimondott igenek se szálljanak el, hanem megmaradhassanak nektek emlékül.

Elsőre nem látszik rajta, de repülni is tud: Márk az ország egyik legjobb drónos légi-felvétel készítője, az összes különleges légi snittünk operatőre.

Mára a stúdió irányítója, vezető operatőre. Ő a koszorúslányok kedvence az esküvőkön.

Kameráját csak akkor engedi el, ha épp van pár órája hegyi-kerékpározni vagy főzhet végre egy remek tésztát.

Amire igazán büszkék vagyunk:

Díjnyertes Esküvői videó filmek:  A Párjainktól kapott köszönet-levelek és visszajelzések mindennél fontosabbak számunkra. Nem is régen egy újabb öröm is ért azonban: az Álomklip.hu Esküvői Film nyerte meg a hazai esküvővilág legrangosabb szakmai díját, a Hungarian Wedding Award – Együttműködés Díját – Esküvői Film és Cinematográfia kategóriában. Ez az elismerés azért különleges és fantasztikus dolog, mert  esküvőn alkotni igazi csapatmunka, ahol sok-sok szolgáltató dolgozik együtt, finoman összehangolva azért, hogy a Ti megálmodott közös álomnapotok tökéletesre sikerüljön. A tény, hogy az ország összes szavazója – az esküvők világában dolgozók és alkotók – szavazatai közül Az Álomklip stúdió kapta a győzelemhez szükséges legtöbb szavazatot, leírhatatlanul jó érzés. Visszaigazolás arról, hogy az út, amin járunk a helyes irány. Ahogy eddig is, ebben az évben is azon leszek, hogy ezt a bizalmat megszolgáljuk és feledhetetlen emlék-klipeket készítsünk… akár a Ti esküvőtökről is.

Pillantás a kulisszák mögé: Hogyan készül, mitől egyedi az Esküvői Film és az ÁlomKlip?

Minden esküvői video műhelytitkot természetesen nem árulhatok el, a sok-sok általunk megörökített esküvő mindegyikén átéltünk és tanultunk valamit azonban, ami hozzá tesz ahhoz, akik ma vagyunk, és ahogy látjuk és végigkísérjük akár a Ti esküvőtöket. De vannak konkrét elképzeléseink, gondolataink arról, mitől lesz jó, megkapó és egyedi egy-egy Esküvő-Film, és a hozzá elengedhetetlen Álomklip. Az alábbi gondolatokból talán sikerül kicsit megismernetek az ÁlomKlip Esküvői Film világát.

Attól függően, hogy „mindössze” egy csodás videó klipre, vagy esetleg például a teljes szertartás minőségi felvételére vágytok, Többnyire egy operatőrrel, vagy egy két fős álomcsapatban filmezünk, s ha a különlegességekre vágyó párként nyitottak vagytok a technikai újításokra is,  akkor választott esküvői fotósotokkal és a többi szolgáltatóval, segítővel szoros együttműködésben, egymás munkájára kiemelten figyelve – készülhet el esküvői filmetek.

Az ilyenkor amúgy is sugárzó párból próbáljuk mindig kihozni a legtöbbet, kedvesen, közvetlenül, néha kis humorral és pár kreatív ötlettel persze biztatva titeket, mert nem mindenki születik Hollywood-i sztárnak (és ez így van rendjén), – ez jellemez minket talán. Hiszünk benne, hogy egy esküvő nem valóság-show, hogy pillanatok megélését és intimitását kell elősegítenünk képi alkotóként.

Természetesen nyitottan az újdonságokra, a különlegesre, és folyton haladva a technikai fejlődéssel esküvői drónos légi filmezéssel is lehet még különlegesebbé tenni készülő emlék-klipeteket.

Fontosnak érezzük, hogy olyan filmet kapjatok, amiről álmodtok. És fontos, hogy nektek ilyenkor csak önmagatokra, egymásra kell figyelni, mert az őszinteség mindennél szebb képet sugároz. Ez nem az „úgy teszünk, mintha” napja lesz. Ez a Ti valódi napotok lesz.

Az esküvő napjáról:

A Nagy Nap folyamán, kéréseitek szerint akár a menyasszonyi (és vőlegényi) készülődéstől jelen lehet a kamera, alapvetően a háttérben, nem zavarva ezeket az intim pillanatokat, legfeljebb esetenként apró instrukciókkal a tökéletes vizuális eredmény érdekében. Szép és meghitt pillanatok lehetnek itt is, ahogy a fiatal nőből menyasszony válik, vagy ahogy először pillantja meg egymást az új kezdetre készülő pár. Természetesen az apró részletek és kiegészítők is fontos szerephez jutnak ilyenkor.

A szabadtéri kreatív fotózás az egyik kedvenc részünk a Nap folyamán, az, hogy itt is készüljenek filmfelvételek, szinte elengedhetetlen. Ez az a pár óra ugyanis, amikor a nagy nap folyamán van időtök tényleg egymásra figyelni, kiélvezni a pillanatokat, megélni azt, amire annyira készültetek. Filmkészítőként pedig itt nyílik a legtöbb lehetőség kreatív, egyedi felvételek készítésére, amiktől valóban különleges lesz napotok és persze az Álomklip. Természetesen akkor is fontos a filmes jelenléte, ha a kreatív fotózást nem az esküvő napjára és helyszínére tervezitek, hanem külön napi kreatív fotózásban gondolkodtok. Ettől az ott elkapott pillanatok értéke egyáltalán nem csökken, sőt, kiemelten fontosak filmes történet-mesélési szempontból.

Sőt, ha maga az esküvő nagy napja túlságosan eseménydús, semmi baj, igazán eredményközpontú és bevállalós párokkal már akár Külön Napi Kreatív Filmezést is lehet szervezni, a legszebb helyeken, a legjobb fényviszonyok közt a legmaradandóbb emlékfilmet alkotva meg. És szuper kaland is egy-egy ilyen filmezés, ráadásul leírhatatlan többletet tud adni készülő klipetekhez, kérdezzetek, örömmel mesélünk róla… De vissza az esküvő napjára:

A szertartáso(ko)n is minden kulcspillanatban forog a kamera, visszafogottan, de dinamikusan, operatőri helyzetváltoztatásokkal, hiszen itt is a készülő Álomklipet tartjuk szem előtt, ami napotok legfontosabb mozgóképes emléke lesz. A bevonulás, az eskütételek, a fogadalmak, a csók, a gyűrűhúzás, a gyertyagyújtás, a menyasszonyi csokordobás és a többi igazán fontos pillanat természetesen megörökítésre kerül, és a készülő videoklipetek velejét, lényegét ezek a pillanatok fogják adni, úgy, ahogy azok valóban megtörténtek. Két operatőrös forgatás előnye, hogy a teljes szertartás(ok) rögzítésre kerülhet(nek), professzionális vezeték nélküli hangfelvétellel, hogy minden kimondott szó megmaradhasson az örökkévalóságnak. Ezt a hosszabb, a szertartásokat bemutató filmverziót, amit szintén megkaptok, hívjuk mi a dokumentáló „Valóság-emlék”-nek, míg az Álomklip, esküvőtök rövidebb videoklipje a „Varázslat-emlék” lesz, ami a teljes nap legjobb pillanataiból készül majd. (Röviden és leegyszerűsítve kicsit tehát az egyik kamera dokumentáló módon felveszi magát a szertartást, míg a másik alkotja a különleges szögekből készülő, az Álomklip egyediségét adó felvételeket).

Esküvőtök helyszínét, a nagy panorámát (és idő/alkalom esetén akár a kreatív forgatás legszebb pillanatait is) pedig légi filmfelvétellel is megmutathatjuk, igazi drámai erőt, hollywood-i hatást adva a Ti esküvői történeteteknek.

Természetesen a lakodalmi buliban is forog a kamera, rögzíti a fontos, érdekes és emlékezetes pillanatokat, ezzel is színesítve Esküvői Klipeteket. A nyitótánc, a tortavágás, esetleg egy gyertyafényes tánc is fontos, kiemelt események lehetnek, az álomklipben elmesélt nap alapvető pillérei.

Amit tehát tőlünk kaphattok :
  1. Esküvői Highlights videoklip (4-6 percben, egyetlen dalra készítve a Ti kérésetek alapján)  – egy igazán intenzív és dinamikus, egyedi filmemlék.
  2. Esküvői Highlights videoklip  +  A teljes polgári/egyházi szertartás felvétele professzionális, vezeték nélküli eszközökkel, dokumentáló stílusban – kérésre a teljes nyitótánc és az esküvői beszédek dokumentáló felvételével kiegészítve.

Filozófiánk:

Az Esküvői Videoklip készítés nekünk küldetés.  A lehető legjobban választottunk hivatást, amikor az esküvői klipkészítésnél döntöttünk, mert bizalmon alapuló kapcsolatokat építhetünk, együtt olyan fiatalokkal, akik életük fontos mozzanataiba engednek betekintést. Hogy ezeket a boldog pillanatokat megörökíthetjük, sőt, nem ritkán előidézhetjük, és belőlük valami egyedit, megismételhetetlent és valódi mozgóképes emléket készíthetünk, megtisztelő, és igazán izgalmas kihívás.

A készülő ÁlomKlip tehát tőletek lesz igazi, a kreatív alkotói látásmódtól egyedi – és valami megmagyarázhatatlan, láthatatlan vibrálás teheti teljesen különlegessé. Ez a célunk, minden esetben, minden esküvőn. Egy jó csapatban csodákat tehetünk.

És most végre itt az idő, hogy megnézzetek néhány klipet is legutóbbi alkotásaink közül, ide kattintva.

Szeretettel várva megkereséseteket:

Kovács Márk
Álomklip // stúdióvezető

Az Álomklip.hu Wedding Films: Esküvői Video. Valódi érzelmek. Esküvői Film. Letisztult szépség. Esküvői Cinematográfus. Egyszerű elegancia. Esküvői Videós. Örök mozgóképes emlék.